TULUM PEYNİRLİ POĞAÇA HAZIRLANIŞI
Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kapta yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. İç harcını hazırlamak için tulum peynirini ince kıydığınız yeşilliklerle geniş bir kasede karıştırın. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp elinizle küçük daireler açın. İçine tulum peynirli harçtan koyup kapatın. Hamur bitene kadar minik poğaçalar yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine SOVO SPREY YUMURTA püskürtüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Hazırlanışı
- 1 yumurta
- 5 su bardağı süt
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sirke
- 250 tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Aldığı kadar un
İş Harcı için;
- 2 su bardağı tulum peyniri
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
Üzeri için;
- SOVO SPREY YUMURTA
- Çörek otu